Findes der virkeligt punkterfrie dæk til min cykel?

Det er hamrende ærgerligt at få punkteret ens cykel – man skal bruge tid og penge på at få den lappet og kan ikke bruge den.

Derfor kan det være fristende at købe “punkterfrie dæk” – men er der reelt set noget, der hedder punkterfrie dæk, eller er det bare en myte?:-)

Blot ekstra tykke

Punkterfrie dæk er defineret som ekstra tykke dæk. Der er ekstra meget gummi på. Dæk er stadig lavet af gummi, så de kan sagtens punktere. Det, der adskiller punkterfrie dæk fra almindelige dæk er altså blot, at de punkterfrie dæk har et tungere lag gummi. Det betyder, du kører marginalt langsommere på dem, men til gengæld skal du ikke hele tiden bruge dine penge og dine ressourcer på at udskifte døde dæk.

Jeg bruger ikke selv punkterfrie dæk (jeg har købt mine cykeldæk her). Rammer du noget tilpas skidt i sidste ende punkterer dine dæk også. Skulle de ikke punktere, skulle de være lavet af ren gummi, og det kommer du bare ikke frem på.
Køb nogle almindelige dæk og bliv god til at lappe skidtet. Det er din bedste løsning.

bike race

Leave a reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>